lauantai 22. toukokuuta 2010

Synnytys!

6:00-8:30

Viuhtin synnytys on nyt alkamassa. Viuhti itkee, läähättää, kehrää ja puskee lujaa ja kaipaa seuraa. Viimeiset tarvittavat valmistelut tehtiin, pentukoppaan laitetaan vanhoja huonoja vaatteita, jotka saa heittää roskiin synnytyksen jälkeen.

8:30-8:45

Viuhti ei pysy kopassa vaan makoilee takimmaisessa nurkassa sängyn alla. Siirsimme sängyn, jotta pystymme tarvittaessa auttamaan, jos Viuhti synnyttää sinne. Viuhtilla on suuret kivut, mutta se ei malta ruveta synnyttämään, vaan kulkee ympäriinsä. Viuhti arvostaa Urhon ja Vilhon seuraa ainakin toistaiseksi. Pentuvedet tulivat klo 8:38, jotka Viuhti lipitti pois lattialta. Viuhti rääkyy kivusta todella lujaa! Ensimmäinen pentu syntyi maailmaan 8:40 ja piipittää Viuhtin putsattavana.


Herra/neito musta.

8:45-9:00

8:51 toinen musta pentu syntyi. Molemmat jälkeiset ovat tulleet, Viuhti söi molemmat. Pentuja ei olla vielä saatu nisälle, kun Viuhti pesee pentuja niin innokkaasti. Toisena syntynyt pentu ei liiku niin paljon kun ensimmäinen, mutta näyttää kuitenkin hyvävointiselta. Ensimmäisen paino 117g, toisen neidin/herran paino 123g. Urho ja Vilho ovat olleet mukana synnytyksessä koko ajan eikä niistä ole ollut Viuhtille yhtään haittaa, päin vastoin.


Urho ja Vilho ihmettelevät pesän katolla.

9:00-9:30

Kolmas pentu alkaa olla tuloillaan. Pennut ovat tainneet päästä imemään maitoa, ainakin nisillä ne ovat olleet.

9:30-10

9:46 syntyi kolmas pentu, punainen! Punainen pentu hengitti aluksi vähän vaikean näköisesti, mutta parin yskäisyn jälkeen alkoi henki kulkea. Painoa punaisella huimat 140 grammaa!

10:30-11:00

Ensimmäisenä syntynyt musta ja punainen näyttäisivät olevan poikia ja toinen musta vaikuttaisi tytöltä. Kaikki ovat tainneet päästä imemään maitoa. Viuhti läähättää paljon, mutta vesi ei maistu. Neljäs pentu taitaa olla tuloillaan aivan pian.

11:00-11:30

11:02 syntyi toinen punainen pentu! Saisi tulla jo kilppari seuraavaksi, jos pentuja vielä tulee. Muuten jää Viuhtin emon omistaja ilman kilpparityttöänsä. Mutta pääasia on, että pennut vaikuttavat terveiltä ja virkeiltä. Mahassa tuntuu vielä liikettä, eli yksi pentu vielä varmasti on. Kaikki jälkeiset ovat tulleet, mikä on hyvä juttu. Toisen punaisen pennun paino 132 grammaa. Sillä on valkoista naamassa ja tassuissa. Muut vaikuttaisivat melko yksivärisiltä.


Vastasyntynyt punainen herra, pentu nro 4.

12:30-13:00

Viuhti alkoi kehräämään valtavasti. Pentujen turkit ovat kuivuneet ja tomerasti etsivät nisiä, vähän käytiin jo kamppailuakin parhaista nisäpaikoista. Mahassa tuntuu vielä yksi pentu, joka on, eiköhän sekin kohta maailmaan putkahda.

16:45

Alkaa tuntua epätodennäköiseltä, että pentuja enää syntyisi. Onhan se kuitenkin mahdollista, eli odotellaan vielä.

18:00

Urho ja Vilho eivät oikein meinaa enää hyväksyä Viuhtia, vaan meinaavat murista ja sähistä sille. Viuhtin haju on varmaankin muuttunut niin, etteivät pojat enää meinaa tuntea Viuhtia samaksi kissaksi. Pitää seurailla tilannetta ja eristää kissat jos on tarvetta. Se olisi ikävää, sillä Viuhtille poikien turva ja apu olisi varmasti tervetullutta ja Viuhti onkin vähän hämmentynyt saamastaan kohtelusta.

5-henkinen kissaperhe.

20:30

Iltapainot pennuilta:
Herra musta eli pentu nro 1 117 -> 135g, 18g lisää
Neiti musta 123 -> 137g, 14g lisää
Ensimmäinen punainen 140 -> 151g, 11g lisää
Toinen herra punainen 132 -> 147g, 15 g lisää

Eli painot ovat nousseet hienosti kaikilla, kun vuorokaudessa painoa pitäisi tulla vähintään 10g lisää.

Tässä vielä pari videota, ruokailuhetki:



Ja vastasyntynyt pentu nro 4:

4 kommenttia:

  1. Vitsin ihana toi "ruokailuhetki" ku tuo punainen mönkii mustan alla ja kupsauttaa sen lopulta poijes :) voi että!

    VastaaPoista
  2. Moikka,
    sain sun viestis ja piti heti tulla tsekkailemaan.
    Oijoi mitä ihanuuksia <3
    Tosi mahtavan värisiä nuo punaisetkin pennut, tulee valinnanvaikeutta :)
    Hyvä että kaikki meni hyvin !
    Terkuin Miia

    VastaaPoista
  3. Niinpä, pääasia on että pennut ja emo voivat hyvin. Vähän minua harmittaa, ettei tullut yhtään kilpparia, mutta onhan nuo ihania palluroita.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista!:)