maanantai 24. toukokuuta 2010

Täällä kasvetaan

Pentujen painot ovat nousseet huimasti, ensimmäisen vuorokauden aikana pentu 4 sai painoa lisää 32 grammaa eivätkä muutkaan olleet paljon huonompia.

Aamupainot tältä aamulta:
173g
175g
185g
178g

Eli huomenna mennään jo melko varmasti 200 gramman ohi.

Viuhti on ollut todella hyvä ja huolellinen emo. Sille maistuu ruoka, se juo todella paljon normaaliin verrattuna. Olen syöttänyt sille viimeisistä raskausviikoista lähtien täyden annoksen Muticattia ja kaksi kalaöljykapselia (n. 1ml) päivässä. Voin melkeinpä sanoa, ettei Viuhtin turkki ole ollut ikinä ennen yhtä hyvässä ja kiiltävässä kunnossa! Viuhti osaa myös jättää pesän lyhyeksi aikaa. Se on saanut paljon itseluottamusta ja pärjää hyvin pentujen kanssa. Ainoa hankaluus on ollut, ettei Viuhti pidä pentukopasta enää. Mieluiten se olisi pentujen kanssa paljaalla lattialla ja on muuttanut jo monesti, kun olen yrittänyt laittaa perhettä takaisin koppaan tai siirtänyt kopan siihen kohtaan minne Viuhti on pennut muuttanut. Nyt annoin periksi ja laitoin lattialle pyyhkeen minkä päällä perhe ainakin toistaiseksi majailee.

Nyt kumminkin pitemmittä puheitta kaikkien varmasti eniten odottamaan osioon, eli vauvakuviin! Kuvat ovat tältä aamulta, eli pennut ovat kahden vuorokauden ikäiset.


Oletettavasti herra, pentu numero yksi. Ykkönen on kaikkein pienin pennuista. Sen erottaa mustasta sisaruksestaan lyhyemmän hännän perusteella, muuten pennut ovat hyvin samannäköiset.










Sitten tulee tytöksi oletettu pentu kakkonen. Varsinainen itkupilli, piipitys alkaa heti, kun emo katoaa tuntoetäisyydeltä. Siksi Viuhti onkin mukana kuvissa, kun sillä oli hätä itkevästä pennusta. Toisiksi pienin pentu.





Herra numero kolme. Vaaleampi punaisista ja suurin kaikista pennuista, syntyessään valtavan kokoinen 140 gramman möhkäle, jonka Viuhti synnytti ilman minkäänlaisia ongelmia. Herralla on valkoista naamassa ja massussa, tassut näyttäisivät punaisilta mutta en uskalla sanoa varmaksi.






Sitten herra neljä. Toisiksi suurin ja tummemman punainen pentu, jolla on selvästi valkoinen kuvio naamassa, valkoista massussa ja sukat. Vaikea näin ensikertalaisena sanoa, että missä menee valkoisen ja punaisen raja näin pienellä pennulla. Noh, se selviää kun pentu kasvaa.





Olen melko varma, että punaiset pennut ovat poikia. Nimittäin kilpparigeenin periytymistä tutkittuani tulin siihen lopputulokseen, ettei mustalta isältä ja kilppariemolta voi tulla kuin punaisia poikia, sillä tyttöinä ne olisivat kilppareita. Tämä johtuu siitä, että punainen geeni tulee emolta x-kromosomista. Mikäli isältä tulee musta x-kromosomi ja emolta punainen x-kromosomi, on pentu kilppari. Emon punainen x-kromosomi yhdistettynä isän y-kromosomiin taas tarkoittaa punaista poikaa. Eli meidän punaisten pentujen täytyy olla silloin poikia. Mikäli olen väärässä ja jollakin on parempi selitys, niin olkaa kilttejä ja kertokaa siitä kommenttiboxissa, en tahdo puhua täällä puutaheinää!:)

4 kommenttia:

  1. mä en KESTÄ herra 1:stä <3<3 8))
    t. arvaa kuka :D

    VastaaPoista
  2. Moikka.
    Koska uskaltaisi pentuja tulla katselee ja mahdollisesti jo varaamaan sitä omaa?
    Ei mitään kiirettä ole, mutta ois kyllä hienoo nähdä noita palleroita :)
    Terkuin Miia

    VastaaPoista
  3. Voitte tulla katsomaan pentuja milloin vain kunhan ilmoitatte ensin. Meillä on käynyt jo muutamia vieraita eikä Viuhti ole stressaantunut kävijöistä ollenkaan.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentoinnista!:)